Sa rezolvi punctual micile probleme, sa faci corectii pe traseu, sa schimbi, sa te razgandesti, sa te readaptezi, sunt dovada de flexibilitate, dar si de asumare si tarie de caracter. Mai ales cand lucrezi in echipa.
Uneori e dificil nu sa vezi problema, ci sa o recunosti ca fiind o problema. Dar daca reusesti sa iti faci curajul sa o adesezi din timp, eviti multe tensiuni, pierderi si complicatii pe parcurs.
Ce voiam sa va transmit e asta:
“We are accustomed to living with minor annoyances that it’s not always easy to identify them, let alone make corrections.
But these annoyances have a way of acquiring mass and eventually blocking your path to change.
By training yourself to spot and solve problems, you can avoid undergoing much more painful remedies later.”
E o lectie pentru a nu mai evita acele conversatii dificile, acele probleme spinoase, acele situatii inconfortabile, neplacute si care ne sperie. Oricand de greu si neplacut ar fi, e mai bine sa le adrrsezi din timp decat sa le lasi sa se acumuleze, sa se agraveze, iar mai tarziu sa reactionezi disproportionat, furios sau agresiv.
Citatul e din cartea “One small step can change your life. The Kaizen Way”, Robert Maurer, pe care v-o recomand ca mod de lucru pentru a gestiona situatiile si proiectele coplesitoare.
Cartea te invata sa spargi totul in actiuni mici, pentru ca fiecare pas te duce mai departe.
Atunci cand te uiti prea mult doar la intreg, risti sa ramai blocat.
Categories